The bitchslap reward goes to..

..life.Att vakna upp från en mardröm är lika skönt som det är hemskt att vakna upp från en underbar dröm. Speciellt om denna drömmer varit 24,5 år av ditt liv.  Min värld är gansak nära en fantasivärld. Ett tag trodde jag seriöst på att jag skulle kunna jobba 80 % för resten av mitt liv, göra karriär, och inom en snar framtid köpa de där huset i området jag alltid velat på i. Mina, pappas och bankens räkningar har ju ändå gått ihop. Strax efter husköpet skulle vi skaffa bebisar och leva lyckliga i alla våra dagar! - and then the bitchslap came.Det blir varken karriär, hus eller föräldraskap.  I stället sitter jag som i en dimma av att livet passerar runt omkring mig. Jag har fått lära mig, den hårda vägen enligt mig (men kommer väl visa sig att det är den mest suger code:ade  vägen ever) att världen ser inte ut så som jag har sett på den i 24 år. Det blir inget hus, för vi har inte råd. – Om vi inte vill bo i förorten. För där skulle vi kunna ha råd att bo. Men att bosätta sig där skulle resultera i att halva jag försvinner i glömska och den andra halvan kommer gå runt och tacka livet så som det förväntas att man gör. Den person jag varit kommer inte längre att finnas och jag tror att jag skulle någon gång om 10 år förakta mig själv och de runt i kring mig för de valen jag gjorde, även om det är val jag gjorde själv utan att någon pushade mig. Det blir inga barn, för vi har inget hus. – I den här välden ska man ha allt, men det är omöjligt att nå dit. Det är klart att drömmen är att låta de små växa upp i en villa med, trädgård och gungställning. Men sist jag träffade en bebis (en riktig bebis, pytteliten) så hade den varken nytta eller kunde roa sig meden gungställning eller en gräsmatta att springa på förens den var runt året och lärt sig gå. Så att bo ett år med en liten i en lägenhet skulle inte vara något som skrämde mig. – Men jag är ju inte ensam längre.  Och skaffar vi barn i en lägenhet kommer vi inte kunna spara och då kommer vi aldrig få råd med huset vi vill ha. Och åter igen ser jag en skugga av den som en gång var jag i ett hus på en gata långt utanför stan.Så allt jag kan göra, är att bo kvar i samma lägenhet. Satsa på en karriär de närmsta åren och hoppas att i alla fall den skulle kunna hålla sig på banan.  Få ett heltidsjobb och viga mitt liv åt jobb & sko-shopping. Men någonstans vet jag att jag inte kommer vilja ”vakna upp” när jag är 35, i en lägenhet på 55 kvadrat, barnlös och ha hela lägenheten full med skor.Hur jag än vrider och vänder på det så förlorar jag. Min plan, min livsplan jag haft hela mitt liv, som varit så noga utstuderad och perfekt ligger nu där, splittrad och i tusentals små bitar. Omöjliga att pussla ihop.  Att anpassa sig till den riktiga världen är svårare än jag trodde. Då den erbjuder allt jag inte vill ha och inget av det jag trodde min framtid skulle innehålla.. Så ja, jag förlorade och de suger!


| | 2 kommentarer |

God Morgon!

Ush i dag är jag inte pigg. Känns som jag drack ett helrör och några flaskor vin i går så bakis mår jag. Men sanningen är att jag gick och la mig kl 22,00 och somnade på en gång.  Sov som en stock tills klockan ringde vid 7. Så vet inte varför jag mår så himla konstigt. 
 
I dag ska jag bara jobba halvdag eftersom jag ska på en utflykt med mamma, moster Helen och Fanny! (:
| | Kommentera |

Sommaren 2012 part I

Den bästa sommaren ever - och jag ler & blir helt varm inombords när jag tänker tillbaks på den.
 
Den började med att jag åkte direkt från jobbet vid 11 tiden en torsdag och hämtade Torrey på flygplatsen i Göteborg. Hon skulle ju stanna i nästan en månad och det var mycket som vi skulle göra, visa och uppleva så det var fullfart från början tills sista dagen.
 
 ❤ FJÄLLBACKA
Vi åkte en weekend till Fjällbacka. Jag, Julia, Torrey, Clara & Mattias. Men Mattias blev stoppad på vägen och hade sin svensexe-helg. (i TVÅ dagar). Så det blev som planerat tjejweekend på kusten. Vi badade varje dag, även om vädret inte var de varmaste. Vi åkte en massa båt och badade från båten. Vi grillade och pappa & mamma skämde bort oss med god mat och massa service. 
 
Fick uppleva en minst sagt blöt utekväll på Terassen i Grebbestad. Torreys första riktigt utgång i Sverige. Drinkarna kom in på löpande band och vi dansade hela natten lång. Hamnade på en efterfest någonstans halvvägs till Fjällbacka. (Vi ville ju att Torrey skulle få uppleva allt, även Svenska efterfester som alltid ballar ur)
 
Samtidigt som solen gick upp på himlen gck vi upp för backen till huset. Det var vackert och helt perfekt. (nästan, eller kanske inte, men när jag tänker tillbaks på de så blockar jag ut vissa händeser och bara mins de bra delarna)
 
Vi avslutade helgen i Fjällbacka med att åka direkt till Göteborg där vi bytte Clara mot Erik, Mattias & Pål! (bytte som i att Clara åkte hem och att vi mötte upp de andra i Göteborg. 
  
Resor & Solsken | | Kommentera |
Upp