Spara pengar till bebisen!

När vår lilla Kristall är född och man har landat och kommit in i det nya föräldrar livet lite är sparandet något jag verkligen vill ta tag i. Då menar jag sparandet till honom. Hur gör man? Öppnar man konto i hans namn? Sparar man i fonder? Kan man sätta regler för kontot?
 
Tex: Pengarna ska han inte få röra förens han är 20 år. Han ska inte kunna festa upp eller använda dem till nöjen utan de är enbart till studier eller till en bostad eller någon annan bra investering. En hjälpande hand om man ska flytta hem i från för att studera i annan stad eller så man kan ha möjligheten till en del av en kontantinsatts. 
 
Jag vet att endel tycker att om man kan spara till sina barn borde man inte få barnbidraget. Detta är något jag personligen tycker är jättefel. Varför ska man bli straffad om vi väljer att gör andra prioriteringar? Varför uppmuntra till "att göra så lite som möjligt - för staten tar han om dig om du inte vill/orkar"
 
Kan man är det väll jättebra om man ser till att lägga undan pengar varje månad, en investering i sitt barns framtid. Det tror jag alla KAN men det handlar om prioriteringar och planering. Att vara oplanerad kan vara en stor utgift man lätt kan minska på!!
 
Men just vilket som är de bästa sparsättet är något jag måste läsa på lite om. Kolla men pappa och med banken och se vad de säger. Men spara är något vi kommer att göra, och sedan även lära Kristallen vikten av att spara!
 
Min pappa försökte få mig att förstå det där men att spara tidigt. Men jag lyssnade inte riktigt på det örat utan tyckte det var roligare att spendera. (Tyvärr på mycket onödiga saker) Men efter 23 år måste jag väl ändå säga att jag tycker han lyckades få fram sitt budskap och nu ytterligare tre år senare är han nog rent av riktigt stolt!! 

Nu tycker jag spara är roligt - fast då måste jag ha ett mål med pengarna, något jag sparar till och det är det inte svårt att hitta när man är husägare!! Målen nu för tiden stavas renovering. 
Economista, Jag är Gravid! | |
Upp