1:a advent!

Vilken mysig dag. Leons första första advent!
 
Vi började morgonen med fukost i sängen, det brukar vi göra på helgerna när Mattias är hemma, men vi får äta i skift. En äter och den andra leker och gosar med mätt och glad bebis. Det är himla mysigt. Sen fortsatte vi med en låååång och skön promenad på en och en halv timma. Vi sög i oss så mycke sol och D-vitamin vi bara kunde nu när solen äntligen visade sig, men vet ju faktsikt inte när man får se den igen.
 
Leon somnade i vagnen och fortsatte att sova när vi kom hem så jag passade på att träna mitt första tabata-pass! Svettigt, superjobbigt även att jag bara hade två stycken en kilos vikter, men så underbart skönt. Jag har verkligen saknat träningen och det ska bli så roligt att börja komma i gång igen. Jag passade även på att julpynta lite grann, adventsljusstakar i fönsterna och lite tomtar och annat juligt!Det blev dock inget julbak. Vi får sikta på att göra det någo kväll i veckan. Det blir sällan som man tänkt sig när man har bebis och man hinner inte rikttigt med allt man skulle vilja.
 
Sedan blev klockan halv fem och vi infann oss som vi gör varje år 1:a advent hos min moster & morbror i Vättersnäs. Där dricker vi glögg och äter årets första tomtegröt och julskinka. Detta är startskottet på hela julen för mig. Nu är det fritt fram att lyssna på julmusik (detta tjuvstartade vi dock med för någon vecka sedan) börja handla julklappar, julpynta, julbaka både lussebullar och julgodis och göraegna fina julkort!!
 
Julen är min favorithögtid! 

Mrs. Beyond | | En kommentar |

Det börjar bli dags!


I dag blir Leon åtta veckor gammal och nu har jag bestämt mig att jag sakta men säkert så börja kampen till en vältränad kropp! Eftersom jag inte varit på återkontroll än så kommer jag att börja väldigt lugnt och försiktigt. Sen är det ju december och juletid snar vilket försvårar en strikt diet. Eller jag har varken diciplinen eller viljan att hoppa över allt gott i jul! 

Men jag tänker ändå att jag måste börja med något mer än promenader. Promenaderna kommer jag självklart att fortsätta med, barnvagn som tyngd och stadsparkens backar som underlag blir det ju lite träning det med. Men det är dags för nästa steg, och det är dags för det NU!

Utmaningarna jag sätter upp för mig själv att göra året ut är:

1. Två tabatapass med anpassade övningar och lättare vikter hemma i veckan.

2. Fortsätta med promenaderna!

3. Minska på socker och vitt mjöl! (Minska inte utesluta) 

4. Den största utmaningen kommer vara att få med min älskade man på detta. Men jag tänker ändå försöka! :)

Träning & Hälsa | | Kommentera |

Torsdag.

Dagarna går verkligen så himla fort. Det är redan torsadagkväll och i morgon ska jag till kontoret & jobba. Men i dag har jag, pappa & Leon varit i Tranås hos min farmor. Vi har en liten iPhone-skola med henne då vi har tvingat henne att byta mobil så vi kan skicka lite bilder, face-time:a och få svar på våra sms. 

Jag måste verkligen säga att jag tycker det är lite häftigt att farmor 85 år har en iPhone. Och att hon kan den och tycker det är roligt. Vi la även in aftonbladet och expressen så hon nu kan läsa nyheterna direkt i mobilen, det gillade hon. Det är roligt att se att den äldr generationen vill & kan lära sig den nya tekniken. Även om de från början tror att de inte kommer att kunna använda den, blir det både glada och lite stolta skulle jag kunna tro, när de inser hur enkelt det är med den där iPhonen. (: Nu är både mormor och farmor inne i apple-träsket. Mormor har även skaffat sig en iPad och det blir säkert nästa steg för farmor med! De är så himla coola de där två! (:

själv väntar jag ivrigt på denna tuffa lilla pryl!!
Mrs. Beyond | | Kommentera |
Upp