Det bästa av alla världar!

Nu har vi äntligen bestämt oss vilka vi ska fråga och be vara Leons gudföräldrar.
 
Vi har tänkt och funderat och vridit och vänt. Vi ställde oss frågan; vilken roll vill vi att Leons gudföräldrar ska ha? och svaret blev:
 
Några som finns där för honom, en extra vuxen som han litar på, en förebild och någon att se upp till. Någon som alltid kommer att finnas och vara närvarande i hans liv, någon som Leon kommer känna väldigt väl och som kommer att känna Leon lika bra. En vuxen-bästis och extra förälder.
 
Skulle olykan vara framme, och jag och Mattias inte får se Leon växa upp är det också viktigt för oss att han kommer till ett stabilt och bra hem med "föräldrar" som kommer att älska honom gränslöst och ge honom en trygg och bra uppväxt. 
 
Valet var egentligen superlätt. Det har alltid varit givet och nu när vi bestämt oss för att ge Leon det bästa av alla världar med FYRA gudföräldrar/faddrar! Kan kungafamiljen göra det så kan väl vi också! Åh jag känner mig så himla nöjd och glad över detta. 
 
Nu blir det att planera dop.
Mrs. Beyond | |
#1 - - Ann-Sofie:

Hej! Jag måste bara nämna för dig att om "olyckan" är framme så är det inte så att barnet hamnar hos gudföräldrarna. Det är inte säkert att det blir en släkting heller som blir vårdnadshavare men det är ju det mest vanliga. Jag tror man kan skriva önskemål eller liknande i sitt testamente vem man skulle vilja att barnet hamnade hos men vet inte om det sedan skulle gälla. Jag är gudmor åt mitt kusinbarn men om hans båda föräldrar dör, så blir det troligast någon av hans fastrar/mostrar/morbröder som skulle bli vårdnadshavare. Att vara gudförälder innebär att man ska stötta barnet genom livet och lära den den kristna tron. Läsa ur Bibeln och sånt.

Bara så du inte tror att det blir gudföräldrarna som blir vårnadshavare om, GUD FÖRBJUDE, olyckan skulle vara framme.

Ha det fint!

Svar: VI är medvetna om att gudföräldrar i dag inte automatisk är de som blir vårdnadshavare om olyckan är framme utan att det är något vi själva måste skriva i vårt testamente. Det vi menar är att vi vill att det är två gudföräldrarna som har den rollen. Men detta är ju något vi tillsammans alla fyra har "kommit överens om" både vi och dem!
Emma Beyond

Upp