Packa BB-Väskan

Nu när vi var i Stockholm över helgen så packade vi en liten bebisväska, just in case. Den innehöll några pyamaser med fötter, en boddy, ett par byxor, två par strumpor, filt, gossedjur och nappar som vist var för lite större barn.  Det var inte med jätte mycket baktanke den väskan packades eftersom jag var väldigt säker på att bebisen inte skulle få för sig att komma när vi var där uppe. 
 
Men nu i dag är det bara en vecka kvar tills tisdagen den 7 oktober då liten är beräknad. Så jag kanske borde ta att fundera lite på det där med att packa en riktig BB-Väska. Men vad 17 ska man ha med sig?!! Så här blev det: Ni som kan & vet. Har jag glömt något?!
 
Till bebis:
- Två pyjamaser med fötter.
- Tre bodys
- Två par mini-strumpor
- Två par byxor
- Gossedjur
- Bebisfilt
- Åka hem outfit
- Nappar
- New Born- blöjor (måste köpa) 
 
Till mig:
- Underkläder & AmningsBH
- Pyjamas
- Nessesär som innehåller: schampo, balsam, duschkräm, hudlotion och hårolja. Ansiktskräm, lipsyl, liten sminkväska med bara de nödvändigaste, tandborste och tandkräm. 
- Mysdress (dock inte packad för jag ska köpa den i morgon) 
- Mjukistofflor
 
till oss: 
- IPad och laddare
- mobilladdare
- kamera 
- farkle, ett tärningsspel!
Har även skapat en spellista för förlossningen på Spotify. Det är konstigt nog väldigt mycket svenska låtar och bara TVÅ Avicii-låtar. Hahah, men jag är nöjd och nu lyssnar jag på den lite varje dag och tänker positiva tankar, andas och övar på att slappna av! 
 
 
 
 
Jag är Gravid! | BB-väska | | En kommentar |

GRAVIDKILON

När jag blev gravid var jag verkligen inte nöjd eller speciellt bekväm med min kropp. Jag vägde för många kilon för mycket helt enkelt. Det var när ja plussade som jag bestämde mig på direkten. Det är nu jag har chansen att göra en vändning. Vem vill jag vara? Vilken mamma vill jag vara?  Ska jag vara den mamman som går upp 20 kg och som aldrig riktigt går ner dem och fortsätta vara missnöjd och lite småtjock eller ska jag vända detta nu och bli en sund och hälsosam mamma, som orkar och har energi att leka och busa med sitt barn? Svaret var väldigt enkelt & det var där första delen i denna långa resan började.
 
I stället för att ligga på sofflocket, "äta vad jag vill" och gå upp 15-20 kg som är väldigt vanligt att man gör när man väntar sitt första barn så valde jag den andra vägen. Det handlade verkligen inte om att banta eller göra något som var farligt för bebisen utan bara att bli hälsosam och sund.
 
Min barnmoska berättade att om man har ett högt BMI, vilket jag hade, så behöver man inte gå upp lika mycket som de som har ett lägre BMI. En graviditet väger ungefär 5-10 kg, sen går en del upp mer för att lagra inför amningen då detta är något som förbränner väldigt mycket. Har man ett högt BMI behöver man absolut inte "lagra" på sig något extra och bebisen i magen ser alltid till att få i sig det som den behöver. Den går alltid först och mamman kommer på andra plats. Har man ett väldigt högt BMI och man ändrar på kosten under graviditeten och blir mer hälsosam kan endel gå upp endast något kilo eller inget alls. 
 
Men för min del gällde de att hitta balansen mellan träning och kost. Få in rutiner och liksom komma igång. Så jag började träna och gick in med inställningen att jag i allafall skulle försöka behålla styrkan jag hade igenom graviditeten. Behålla - inte förbättre! Men krukset var att jag hade ju inga muskler att behålla så jag började NIKE-passen med 2 st 2 kg hantlar. Jag ändrade min kost väldigt mycket. Jag uteslöt vitt mjöl och socker helt i perioder. Började äta nyttigre. Betydligt nyttigare än innan - men ändå inget överdrivet. Var mer att jag var otäckt ohälsosam innan och när jag väl började så hände det grejer väldigt snabbt.
 
Jag märkte tidigt att jag faktiskt blev piggare, starkre och fick mer energi. Ett pass i veckan blev till två, tre och fyra. Det var så himla roligt och det var så mycket lättare när jag gjorde de för både min skull och bebisens. Jag märkte att jag kunde öka vikterna. ( Var uppe i 2 st 8 kg innan jag fick vända och gå på lättare igen allt eftersom jag växte) Jag okrade göra fler repetitioner och jag orkade och vågade ta ut mig själv. Även om jag inte såg resultat i att jag blev mindre - det var ju tvärtom, jag blev ju större. Så märkte jag på vågen att jag gick ju inte upp, vilket gjorde mig ännu mer motiverad. 
 
Men jag har inte kämpat ensam. Mattias tvingades också bli mer hälsosam. Men den största källan till min framgång i detta är förutom min envisa vilja, är min vän Clara! Hon har peppat och pushat och hejat på. Hon har svettats tillsammans med mig och hjälpt mig sätta ihop program och övningar som var anpassade för just mig. Hon har verkligen varit min klippa i detta. Hade A L D R I G lyckats så här bra utan henne!!
 
Vecka 32 körde jag mitt sista cirkelfyspass. Sen pausade jag mitt gymkort och vågen visade +4,4 kilo. Jag släppte lite på den hälsosamma livsstilen och tillät mig själv att få äta godis igen. Men absolut inte var och varannan dag som innan.
 
Målet var att klara graviditeten på max 10 kg. Skulle jag klar det på 10 kilo eller mindre skulle jag ha så sjukt mycket bättre förutsättningar att komma tillbaks till en trivsam kropp efter graviditeten. Jag skulle inte ha så många kilon att bli av med innan jag nådde idealvikten. Blod, Svett & Tårar. Det har inte varit lätt, jag har verkligen fått kämpa och ge järnet. Men det har varit sjukt roligt.
 
Nu sitter jag här i vecka 40. Jag har en vecka kvar tills beräknad förlossning och vågen visar + 7 kg. Jag är verkligen så sjukt stolt över mig själv. Jag känner att jag klarade det. Jag satte upp ett mål, ett rimligt mål, ett hälsosamt och sunt mål och jag klarade det "med tre kilo till godo".  Fy fan vad jag är bra!!!!
 
 Snart slutar en resa - men en annan börjar & jag längtar som bara det!
 
Jag är Gravid!, Träning & Hälsa | | 3 kommentarer |

Nix ingen bebis!

Kanske ska skriva att bebisen inte gjort några som helst tecken på att den ens funderar på att komma ut. Dålig uppdatering pga lång väntan! 

Vardagarna går ganska fort. Jobbet är kul och tiden rinner i väg. Helgerna är fruktansvärt långa och går sååå sakta! Hur ofta i livet är det man känner så. Haha. Jag mår oförskämt bra - men är trött och har ont i ryggen. Men känner ändå att jag verkligen inte ska klaga. 

Tror jag har haft en väldigt "enkel" och "smärtfri" graviditet. Speciellt nu när jag fått en TENS-apparat som hjälper mot ryggont! Mrs. Beyond | | Kommentera |
Upp