Saker jag aldrig trodde jag skulle göra på nyårsafton.


1. Gå och lägga mig med en klump i magen och en uns av besvikelse dagen innan. - min födelsedag har i 27 års tid varit min absoluta favorit dag men i går såg jag verkligen inte fram emot den.

2. Gå runt i mjukisar hela dagen och osminkad - 2015 året då det var noll glitter, noll glamour och noll fest!

3. Inte fira mig själv med tårtkalas tillsammans med min familj. - Vi tycker inte det känns snällt att låssas att Leon är friskare än vad han är och bjuda hit folk som sedan blir sjuka! Födelsedagsfirande inställt.

4. Inte ha en aning om vad Mattias kommer att ge min i present. - Förstå förvåningen när jag öppnade paketet och i låg Mattias tilltänkta 30-års present. (Nu måste jag dock komma på något annat att köpa till honom) 

5. Sortera skräp! - Men det gjorde vi, vilket känns skönt. Börja nya året med tomt i sorteringen och vi var faktiskt inte ensamma.

6. Spela Bingolotto! - Ingen tre rätters med vänner utan själva i soffan. Även nyårsfirandet blev inställt för det hade varit taskigt att lura även dem! 

7. Bli miljonär när jag spelar Bingolotto! - Nä där ljuger jag, vi vann inget alls. Och fort gick det också. Alla spel är slut och klockan är bara halv tio.

8. Gå och lägga mig innan tolvslaget! - Det finns extremt stor risk att detta kommer att hända. Sorgligt men sant!

Gott nytt år & Grattis till mig själv på 28 års dagen. 

Glammigt & Festligt | | Kommentera |

Den där ledigheten...

 
Inget lek och bus i snön. Inget fix på nerevåningen som vi hade planerat. I stället är det myskläder, evigt bärande, torka snor och tårar, läsa böcker, torka mera tårar, ge ventoline och varma duschar. Just nu grämer vi oss lite för att vi äntligen hade fått Leon att alltid somna i sin egen säng, men nu kan han inte andas när han ligger ner så vi får natta honom i bärsele (vilket har pajat båda våra ryggar) och sedan får han sittligga när han sover. Så fort han glider ner och ligger mer än sitter så vaknar han och är jätteledsen för att han inte kan andas. Jag tycker verkligen så himla synd om honom.
 
Det har snöat lite i dag här hemma så vi har stått i fönstret och kollat på det vita som trilar ner från himlen. Han kraxar "titta" med hes röst och pekar ut. Vi har berättat för honom att om snön ligger kvar när han är frisk så ska vi leka åka pulka, bygga snögubbar och göra snöänglar. 


Det är tur att Leon fick en mysig morgonrock av mormor och morfar i julkap som han går runt i här hemma. Här på bilden är är han frisk och glad. Saknar verkligen den pigga glada Leon!
Småbarnslivet | | Kommentera |

I alla fall en god jul!

Vi började i julaftonsmorgon med en supermysig frukost tillsammans med Mattias föräldrar och lillebror hemma hos oss. Leon hade verkligen varit snäll i år för han fick många superfina julklappar av dem alla tre! Bland annat en pulka, duplo, en tavla till Leons rum som jag verkligen älskar och en transportbil i trä. 

Vi fortsatte med lunch hemma hos Mattias föräldrar och strax innan Kalle Anka begav vi oss till första stoppet i Vättersnäs. Min moster och morbror tillsammans med hela min familj, kusiner, morbrödrar och mormor. Det bästa av allt var att min bror var med. Har inte firar med honom de två senaste åren för han har varit på resande fot. Men det var verkligen roligt att få ha honom hemma i jul. 

Efter Kalle (som ingen tittade på) kom tomten vilket var en riktig höjdare!! Att Leons syssling Vega fyra år var så glad och positiv till tomten gjorde det lättare för Leon att också vara det. Hon visade att det inte var läskigt utan bara roligt med tomten. Leon satt och klappade händer och sträckte sig efter alla julklappar som tomten delade ut. Leon fick otroligt mycket julklappar även här. Flera nya roliga böcker och kläder. 

Efter lite godis och så åkte vi hem till mamma och pappa för kvällsmat, mera julklappsutdelning och viktigast av allt nästan - spelkvällen! Leon hade vid detta laget förstått grejen med paket och hur man öppnar dem. Även jag och Mattias hade varit snälla och fick massa av julklappar :) 
Maten var god, spelet var totalt värdelöst, eller inte spelet utan jag och mamma som var i ett lag. Det gick inte så bra för oss alls och lag pappa och Erik vann. (Mest på tur tror jag) 

Vi hade i vilket fall en väldigt god och mysig julafton. 

Sen drog Leon på sig världens förkylning och hosta vid lunchen då han träffade Mattias brorsbarn som kom dit och var sjuka. Så ledighetens alla roliga inplanerade aktiviteter har blivet inställda och instället tar vi hand om en liten ledsen ett åring som verkligen inte förstår vad som händer. Han kämpar på för fullt men han orkar inte mycket och han blir så ledsen för han kan inte andas när han ligger ner eller när han äter och han tycker det är otäckt när han hostar. Vill mest bli buren och sitta i knät. Klarar inte av att vara ensam eller att någon lämnar rummet. Det är mycket tårar och orkeslöshet för alla i familjen just nu. Inte direkt så här vi hade tänkt oss spendera julledigheten!

Glammigt & Festligt, Småbarnslivet | | Kommentera |
Upp