Utrensning pågår!


Hur härligt är det inte att vakna upp i ett nystädat hus, i en nybäddad säng, gå in i en städad och utrensad garderob för att klä på sig. Hela huset är rent och fräscht och det känns sååå skönt att börja helgen så! 

Ett tjugotal klänningar skänktes till bättre behövande och ett par styckna åker upp på Tradera i hopp om att tillsammans bilda ett litet bidrag till nya kläder. Men det får jag ta tag i nästa vecka för i helgen blir det en så efterlängtad familjehelg i Norrköping. Shopping, hotell, hotellfrukost, middag på restaurang och umgås med mamma, pappa, Erik, Mattias och Leon förstås. 
Bye bye dresses I'm never gonna wear again! 

Mrs. Beyond | | Kommentera |

Lunch på stan!

I dag har vi haft en riktigt mysig dag, jag & Leon tillsammans med Elin. Natten var lite sisådär med vaken bebis mellan 04-05:30 så jag har haft en huvudvärk som smygit sig på hela dagen och som blev en riktigt helveteshuvudvärk nu på kvällen. Men bortsett från det så har dagen varit kanon. 

Som mamma till en liten blir man, eller jag blir alltid, lite nervös när man ska ta med Leon någonstans. Kommer han att skrika konstant? vara ledsen? inte kunna sitta/ligga/vara still? Detta är något som jag kan stressa upp mig lite för innan vi ska åka. Men wow vad jag ger honom för lite cred. Han är verkligen så fantastiskt duktig. I dag var vi och åt lunch med Elin på Condeco. Min tanke va att han skulle sova under tiden men han vaknade så fort vi gick in och ville inte sova mer. En liten klump i magen och kännslan av att förstöra för andra cafégäster men konstant bebisskrik infan sig. - Men icke. Han var glad hela tiden, jag satta honom i fötöljen jämte, tillsammans med giraffen Sophie, en bit ring och hans prasselbok och han höll sig sysselsatt precis hela tiden. Satt och lekte, jollrade och tittade på allt runt om kring sig och var så himla nöjd. 
 
Vi köpte fika, Bryggans semelwraps som är såååå goda, farligt goda och som inte alls ingår i min diet. Dessa tog vi med oss hem till mig och mumsade på under eftermiddagen. Verkligen en galet mysig heldag med Elin och Leon blev så förtjust i henne.


Positiva erfarenheter som detta gör att man vårar mera och man känner sig inte alls stressad och orolig över att man skulle vara i vägen. Leon är verkligen exemplarisk när vi är ute bland folk och det är så himla skönt! 
Småbarnslivet | bebis på stan, condeco, fika med bebis, semelwraps | | Kommentera |

Nya hobbyn - barnmat

 
Nu får vi börja mata Leon, men vi smygstartade med smaksensationer för ett tag sedan. Men nu äter han lite gröt morgon och kväll, men även en pytteportion med "mat"-pure mitt på dagen. Han får absolut inga fulla mål utan småportioner. Han älskar gröt men pureérna är det lite värre med.
 
Hittils har han ätit:
 
Sötpotatis - Han älskar sötpotatis. Det var det första han fick smaka på och han gillade det direkt. Mummsar i sig varje liten droppe och har alltid gjord. 
Palsternacka - Detta grimaserade han jättemycket till i början, men nu går det bättre. Men absolut ingen favorit.
Potatis - Detta fick han smaka på här om dagen och ush vad det var otäckt och äckligt det var. Men jag tänker att om han bara får smaka lit varje dag så kanske han kommer gilla det om ett tag.
 
Jag har köt grejer sp att jag kan göra all barnmat själv och packar dem i så kallade klämmiskar. Supersmidigt och ganska kul. På så vis kan jag se till att det han får i sig bara är från ekologiska närodlade råvaror, som inte innehåller några konstigheter. Tummen upp på det!


 
Småbarnslivet | barnmat, göraegenbarnmat, klämmisar | | Kommentera |
Upp