Sin första bulle!


Att barn inte ska äta vitt socker är ju inget nytt och vi har varit väldigt duktiga på att hålla Leon borta från fika, godis och söta drycker. 

Men i går fick jag ett ryck och bakade bullar. Leon hjälpte så klart till och han tyckte det var hur kul som helst, han passade på att smaka lite på allt möjligt och det var ju "Mmmm. Meeer" på allt så klart. Berättade att det skulle bli bullar och när de var gräddade fick han smaka på en lite liten bulle. Nya favorit ordet är definitivt BULLE nu. 

Men jag tänker att det inte gör något, det är inte som han kommer äta bullar varje dag och vi kommer fortsätta vara sparsamma på de vita sockret. Men inga regler utan undantag. 

Sen smälter jag ju lite när man ser hur ögonen tindrar av lycka när han mumsade på sin lilla bulle! Svårt att motstå i bland. (Men de gäller ju bara att vi inte fikar så håller man honom borta från de extremt enkelt) Leon, Småbarnslivet | | Kommentera |

När man får lite medvind!


Lite strul mitt i natten med båda kidsen med annars fick jag ändå sova till 06:45, snacka om sovmorgon. Morgonen har gått riktigt bra, jag matade philip i sängen och Leon låg jämte och gosade med sin hund. Det blev en lugn (för att vara oss) frukost vid köksbordet och Philip satt i babysittern under nästan hela måltiden.

Leon var på stålande humör och detta får man utnyttja och få lite saker gjorda. Med Philip på magen i selen, tvättkorgen under armen och Leon i handen gick vi ner och satte på en maskin, plockade med oss ren upp och medan jag vek och hängde in i garderoben så låg Philip i vaggan och sov och Leon satt jämte på vår säng och läste böcker och sjöng. Stunder som dessa går det ju hur bra som helst med två små barn och man glömmer bort de bråkiga nätterna och måltider då maten flyger i luften. De är ju  så himla fina och duktiga och allt bara flyter på... medvind det gillar vi!!
 
 
Småbarnslivet | | Kommentera |

Ge mig sömn!!!

 
Jag förstår ju nu varför folk säger att: "småbarnsföräldrar önskar sig aldrig något annat än sömn". Vi kände verkligen inte av de med Leon, men med två barn kan morgonen absolut börja klockan 03:17 och sedan avlöser de varandra. Så just nu känner jag mig verkligen som en äkta "småbarnsförälder" för allt jag önskar mig är sömn!!! (Och någon som kom och städar vårt hus två gånger i veckan och som tvättade typ fyra gånger i veckan, hänger upp, viker, stryker & hänger in i respektived garderob! Någon som är sugen på ett extrajobb?!) 
 Philippo-Calippo gosat runt i sin onesie efter BVC-besök medan Leon nattas i vagn ute på promenad av sin morfar!
 
 
Philip, Småbarnslivet | | Kommentera |
Upp