Hur gör ni andra?!

Till er andra småbarnsföräldrar;

Hur gör ni med era små och deras sömn? Vår Philip vaknar alltid 05:14 som på beställning. Han somnar dock lite olika tider på kvällen, mellan 6-7:30. Men vaknar ALLTID 05:14.

Hur får jag honom att sova liiite längre på morgonen egentligen??

Leon vaknar mellan 06:30-07:00. Det är en helt perfekt tid tycker jag och inte helt omänsklig tid att gå upp på när det är helg. Om Philip kunde sova till 06 i allafall så skulle det vara helt underbart!!

Morgonens två pyjamaskillar!
Småbarnslivet | |
#1 - - Angelica:

Nu är min son bara 6 månader, men jag brukar ge honom gröt vid 19 på kvällen och när han ätit så han är ordentligt mätt så släcker jag alla lampor i vardagsrummet, ger honom nappen och har honom i knät med ngt gosedjur i ngn 30min/1h beroende på hur länge han vill sitta. Så han varvar ner ordentligt sen lägger jag honom och han vaknar vid 6 för att äta och sover sen vidare till 9 innan han vill gå upp.

Men jag fick tips från ngn mammasida för ett tag sen och detta två råd har hjälpt mig:

1. barn som lägger sig tidigare sover längre. konstigt nog.
2. om barnet vaknar varje morgon vid ex. 4 så ska man ställa klockan på att ringa 45 min tidigare så man bryter vanan att alltid vakna samma tid (:

Hoppas det var till ngn hjälp (:

Svar: Tusen tack för tipset. Jag har med fått för mig att barn som sover tidigt sover längre. Det stämmer i allafall in på vår två åring. Att ställa klockan på typ halv fem känns lite motigt men absolut värt de om de funkar. Ska nog testa det nu i helgen. Ha en superfin dag och tack för din kommentar!
Emma Beyond

Upp